سه کتاب برای مطالعه روزه داران
اولین بسته رمضانیِ معرفی کتاب به شرح زیر از نظر میگذرد.
فرهنگ و آداب روزهداری با غذاهای طبیعی»؛ دائرهالمعارفِ روزه و بهداشت و آشپزی
تغییر عادات روزمره غذایی روزهداران در ماه رمضان، یک متخصص گیاهان دارویی و یک مدرس تغذیه گیاهی را بر آن داشته است تا دست به قلم شوند و از روزهداری با محوریت خوراکیها و غذاهای طبیعی بنویسند. دکتر محمد دریایی و رسول حیدری در این کتاب تلاش کردهاند ضمن تشریح تاثیر روزه بر بخشهای مختلف بدن انسان و ویژگیهای رژیم غذایی این ماه، انواع و اقسام خوراکیها و غذاهای طبیعی و شیوه تهیه آنها را ذکر کنند.
خوراکیهایی که استفادۀ آنها در سحر و افطار و زمان بین اذان مغرب تا اذان صبح، مفید به فایده بوده و با وضعیت گواشی و هاضمه انسان روزهدار تطابق کامل دارد. روزه در جهان طب و بهداشت، تغذیه در ماه رمضان، توصیههای سحری، انحراف در الگوی تغذیه صحیح ماه رمضان، پیامهای بهداشتی، سحریها، افطاریها، غذاهای شیرین و شیرینیها، شربتها و دمنوشها، بخشهای مختلف این کتاب را تشکیل میدهند. «فرهنگ و آداب روزهداری با غذاهای طبیعی» توسط انتشارات سفیر اردهال منتشر شده و تاکنون سه مرتبه تجدید چاپ شده است.
«روزه؛ دریچهای به عالم معنا»؛ مزۀ روزه
روزه دریچهای به عالم معنا یکی از جزوات قدیمی استاد طاهرزاده و محصول سخنرانیای از ایشان در جمع دانشجویان تربیت معلم در دههی هفتاد شمسی است که در سالهای اخیر بصورت کتاب کوچکی با قطع جیبی توسط انتشارات لبالمیزان اصفهان، ناشر آثار استاد منتشر میشود. فایل آن نیز به وفور در فضای مجازی تکثیر شده است و معمولاً با نزدیک شدن به ماه مبارک رمضان و ایام روزهداری بازنشر میشود.
گروه فرهنگی المیزان در ابتدای این کتاب پیشنهاد داده است که این کتاب را هر سال قبل از ماه رمضان يكبار مرورکنید تا با شعف و شور بيشتري با روزة خود كنار بيايید و اُنس بگيرید.
واقعیت این است که مزهی ماندنی این کتاب زیر زبان خوانندهی آن همین شعف و عزم برای روزهداری است. پس از خواندن این کتاب در ذهن شما چیزی از تعریف روزه و فوائد آن و .... به سیاق جزوات کنکوری و برخی کتبی که علم حصولی مبنایشان است نمیماند، اما فقط مشتاق میشوید که روزه بگیرید و با روزهگرفتن از عالم مادی دنیا جدا شوید و روحتان را در ساحت قدس ربوبی به پرواز درآورید. متقاعد میشوید که با حداقلِ غذا میتوانید حداكثرِ قدرت را داشته باشید و اینکه این غذاها نیستند که به آدم قوت و قدرت برای روزهداری میدهند. مؤلف با بیان روایات و سخنان عرفا و اشعار مولوی در این باب خواننده را تشنهی رسیدن به ملکوت میکند و روزه را بهعنوان مسیری در دسترس برای وصل به عالم معنا جلوی چشم خواننده نمایان میسازد.
در این رابطه در مقدمه کتاب آمده است «توجه به روايات و سخنان عرفا در مورد روزه موجب تقويت اراده در روزهداري ميگردد، لذا با مطالعة روايات مورد بحث، انسان احساس ميكند با روزهداري خود راههاي گمشدهاش را ميتواند بيابد.» همانگونه که گفته شد هرچند کتاب به سیاق متون علمی و پژوهشی فهرست و ترتیب ندارد و در پی تقویت شوق بندگی و عزم دینداری به جای دیندانی و تزریق اطلاعات دینی در مخاطب است اما مرور فهرست آن خالی از لطف نیست. در این کتاب پس از مقدمه با عناوین زیر روبرو هستیم:« معني بستن و بازشدن شيطان/ انتظار ما از روزه/ روزهدار شبيه خدا ميشود/ بركات روزه/ روزه، گرسنگي يا بندگي؟/ تقويت تقوی/ گرسنگي؛ پذيراييِ مقدّس خدا!/ روزه؛ خزينة حكمت/ روزه؛ دريچة عبادت/ آزادي از وَهم/ روزه؛ عامل نجات از وَهم/ حداقلِ غذا، حداكثرِ قدرت/ جايگاه دعاي سحر»
«خدا کیه؟ چیه؟ کو؟»؛ خداشناسی برای بچهها
کتاب «خدا کیه؟ چیه؟ کو؟» به بیست سوال مهم درباره ی خدا با زبان شعر پاسخ داده است. بی گمان عبارات آهنگین شعری برای کودکان جذابتر و حفظ آن هم برای آنان آسانتر است. این اشعار سروده رودابه حمزهای است. برای درک بهتر مسائل مطرح شده، نثرهای کوتاهی نیز در کنار شعر آمده است.
این نثرها برگزیده از کتاب خداشناسی قرآنی کودکان است. تصاویر زیبای این کتاب در فهم بهتر مفاهیم توحیدی کمک شایانی کرده و کودک را برای وقت گذاشتن بیشتر برای این کتاب یاری میدهد. این اثر به زبان انگلیسی ترجمه گردید و در نمایشگاه بین المللی 2013 فرانکفورت ارائه شد. در همان نمایشگاه امتیاز چاپ آن به زبان آلمانی به یک ناشر شیعی در آلمان واگذار گردید.
برچسبها: روزه داری ماه رمضان
قدم هایت بوسهگاه چشمهایمان ای گل نرگس
جشن میلادت کاش به ضیافت ظهور میپیوست
میلاد نرگس پنهان گرامی باد
معرفی کتابی که به سفارش حضرت حجت(عج) نگاشته شد
در طول تاریخ همواره بشر در پی رهایی از رنج و درها بوده است و به همین دلیل خداوند پیامبران را یک به یک برای هدایت آنان به صلاح و رستگاری برگزید. همه انبیاء الهی از حضرت آدم(ع) تا پیامبر خاتم حضرت محمد مصطفی(ص) در پی رساندن پیام خداوند و بیداری فطرت بشر بودند.
پس از ظهور حضرت محمد(ص) که دین اسلام به عنوان دین برگزیده الهی معرفی شد؛ خداوند ائمه اطهار(ع) را به عنوان راهبر و تبیین کننده دین از نسل پیامبر اسلام برگزید که هر کدام از این بزرگان بنا به شرایط زمانی خویش در پی حفظ دین اسلام بودند اما آخرین ولی خدا حضرت مهدی موعود(عج) بنا به حکمت الهی در پس پرده غیبت، هدایت بشر را بر عهده گرفتند و ائمه معصومین(ع) در روایات مختلف، خواسته بشر و دعا برای ظهور را تنها راه نجات از مشکلات آخرالزمان بیان فرمودند.
در مورد بحث آخرالزمان و به ویژه حضرت مهدی(عج) کتابهای متعددی تاکنون نگاشته شده، اما یکی از مهمترین کتابهایی که در دوران معاصر و به دستور خود صاحب العصر و الزمان حضرت مهدی(عج) نوشته شده است؛ کتاب «مکیال المکارم فی فوائد الدعاء للقائم (عج)» اثر فقیه احمدآبادی است.
مرحوم آیت الله سید محمد تقی موسوی اصفهانی مشهور به فقیه احمدآبادی فرزند سید عبدالرزاق از علمای بزرگ اصفهان است. وی سال 1301ق در اصفهان به دنیا آمد. مقدمات علوم اسلامی را نخست نزد پدر و پسر عمه اش «سید میرزا اسدالله» و «سید محمود حسینی گلشادی اصفهانی» آموخت. سطوح عالی را نیز از محضر «سیدابوالقاسم دهکردی» و «شیخ عبدالکریم گزی» و «حاج آقا منیرالدین بروجردی»، «حاج میرزا بدیع درب امامی» و «آقا محمد کاشانی» استفاده کرد و از بعضی از آنها اجازه اجتهاد و روایت دریافت کرد.
برچسبها: نیمه شعبان ولادت حضرت مهدی
میلاد حضرت علی اکبر علیه السلام، روز جوان
جوانی، بهار عمر و فصل طربناک زندگی است. هیچ دوره ای از زندگی چون روزگار جوانی، سرسبز و خرّم نیست، و هیچ انسانی همانند زمان جوانی، توان مند و پرانرژی نیست. بسیاری از پیروزی ها و کامیابی ها، تنها در سایه جوانی امکان پذیر است و بسیاری از آرزوها و هدف ها، فقط در فرصت جوانی قابل دست یابی است. جوانی فرصتی است که بر خلاف بسیاری از فرصت های دیگر، تنها یک بار در اختیار همه قرار می گیرد و چون به انجام خویش برسد، هرگز امکان تکرار نخواهد داشت. پس «فرصت جوانی»، طلایی ترین فرصت ها و ناب ترین موهبت هاست و نمی توان در این نکته تردید کرد که هدر دادن روزگاران خوش جوانی و تباه کردن این بهار زندگانی، به اندوهی انبوه و حسرتی متراکم خواهد انجامید، اما این روزگار، اقتضاهایی دارد؛ اقتضاهایی که بخشی از آنها به جوان بر می گردد و بخشی نیز به آنها که با جوان در تعاملند. آنها که به جوان بر می گردد، «نازها» و «نیازها»ی جوانی است. نازها، یعنی «سرزندگی، شیک پوشی، آراستگی، جمال گرایی، آرمان گرایی و...؛ و نیازها، یعنی عبادت و تضرع؛ دانش اندوزی، مهار و تعدیل غرایز، تهذیب نفس، ورزش، مطالعه، مسئولیت پذیری و....
حضرت علی اکبر علیه السلام، الگوی جوانان
جوان، محتاج اسوه و الگوست. اسوه و الگوی جوان، باید جوان باشد؛ تا فضایل و کمالات این جوان دست یافتنی و ملموس باشد.
قرآن برای زندگی بشر، اُسوه و الگو معرفی می کند؛ «و لکم فی رسول الله اسوه حسنه». اگر پیامبر و سبک زندگی نبوی اسوه و الگوست، هر شخص و سبک دیگری اگر بخواهد اسوه و الگو باشد، باید رنگ و بوی پیامبر را داشته باشد و «اشبه الناس خلقاً خُلقاً و منطقاً برسول الله» باشد.
امام حسین علیه السلام حضرت علی اکبرعلیه السلام را عصارة بنی هاشم و شبیه ترین مردم به پیامبر صلی الله علیه وآله دانسته، فرمود هر وقت دلمان برای رسول الله تنگ می شد، مشتاق زیارت علی اکبر می شدیم و زیارت و ملاقات علی اکبر علیه السلام بود که دلمان را در فراق پیامبر صلی الله علیه وآله تسلی می بخشید.
پس اگر کسی شیفتة جمال و کمال پیامبر صلی الله علیه وآله است، می تواند از رخسار و فضایل علی اکبر هم به پیامبر صلی الله علیه وآله برسد.
برچسبها: ولادت حضرت علی اکبر روز جوان
برچسبها: کتابهای طرح کتابخوان اردیبهشت 1397